10 tips om energie te besparen!

  1. Wist u dat maar slechts 5% van de energie die een gloeilamp verbruikt wordt omgezet in licht. Maak daarom gebruik van energie zuinigere alternatieven zoals bijvoorbeeld LED licht.
  2. Wanneer u kiest voor een energiezuinige manier van koken, kies dan voor koken op gas. Dit is namelijk vele malen zuiniger dan koken op inductie of elektriciteit.
  3. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan. Ook dit kost namelijk energie. Dit verschijnsel wordt ook wel sluipverbruik genoemd.
  4. Was op een lagere temperatuur. Vrijwel alle wasmiddelen wassen goed schoon op 30 graden.
  5. Zet de afzuigkap na het koken direct uit. Hierdoor bespaart u elektriciteit en de warme lucht in de keuken wordt niet naar buiten geblazen.
  6. Heeft u ook vaak last van koude voeten? Blijf niet op blote voeten of sokken lopen, maar trek een paar warme sloffen aan. U zult merken dat de gevoelstemperatuur omhoog schiet.
  7. Ontdooi de vriezer regelmatig en voorkom ijsafzetting. Hierdoor verbruikt u niet alleen minder energie maar, het verlengt ook de levensduur van de vriezer.
  8. Hang de was op een droogrek of waslijn in plaats van in de droger. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.
  9. Sluit elektrische apparaten aan op een stekkerdoos met aan- en uit schakelaar. Hierdoor kunt u meerdere apparaten tegelijk uitschakelen. Dit is ook handig wanneer u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Dagelijks vergelijken wij de tarieven van alle bekende energieleveranciers. Hierdoor besparen huishoudens honderden euro’s op hun energierekening. Klik hier om te zien welke energieleverancier het laagste tarief heeft.


Een gedachte over “10 tips om energie te besparen!

Laat een reactie achter