9 tips om energie te besparen!2 min. leestijd

In dit artikel geven we je 9 handige tips waarmee je kunt beginnen om energie te besparen. Sommige verbeterpunten hoeven niet eens geld te kosten!


Inhoud van dit artikel


9 tips om energie te besparen

  1. Wist je dat maar slechts 5% van de energie die een gloeilamp verbruikt wordt omgezet in licht. Maak daarom gebruik van energie zuinigere alternatieven zoals bijvoorbeeld LED licht.
  2. Wanneer je kiest voor een energiezuinige manier van koken, kies dan voor koken op gas. Dit is namelijk vele malen zuiniger dan koken op inductie of elektriciteit.
  3. Laat elektrische apparaten niet op stand-by staan. Ook dit kost namelijk energie. Dit verschijnsel wordt ook wel sluipverbruik genoemd.
  4. Was op een lagere temperatuur. Vrijwel alle wasmiddelen wassen goed schoon op 30 graden.
  5. Zet de afzuigkap na het koken direct uit. Hierdoor bespaar je elektriciteit en de warme lucht in de keuken wordt niet naar buiten geblazen.
  6. Heb je ook vaak last van koude voeten? Blijf niet op blote voeten of sokken lopen, maar trek een paar warme sloffen aan. Je zult merken dat de gevoelstemperatuur omhoog schiet.
  7. Ontdooi de vriezer regelmatig en voorkom ijsafzetting. Hierdoor verbruik je niet alleen minder energie maar, het verlengt ook de levensduur van de vriezer.
  8. Hang de was op een droogrek of waslijn in plaats van in de droger. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.
  9. Sluit elektrische apparaten aan op een stekkerdoos met aan- en uit schakelaar. Hierdoor kun je meerdere apparaten tegelijk uitschakelen. Dit is ook handig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Dagelijks vergelijken wij de tarieven van alle bekende energieleveranciers. Hierdoor besparen huishoudens honderden euro’s op hun energierekening. Klik hier om te zien welke energieleverancier het laagste tarief heeft.


2 gedachten over “9 tips om energie te besparen!

  1. Wij hebben hier in het appartementencomplex met aangepaste woningen verplicht elektrisch koken en ik mag hopen dat ik de voordeligste versie heb, nl. inductie. Gelukkig dat ik veel in de oven bereid en/of de groenten vaak bij de aardappels en in 1 pannetje kook. Een eitje doe ik in de waterkoker, die ik 1x keer aanzet en dan even laat staan; gaat prima! Ik heb er zelfs groenten in gekookt toen ik mijn oude pannen al weg had gedaan en eerst nog uit wilde zoeken hoe dat hele inductie-gebeuren nou eigenlijk in elkaar stak en zette hem dan 2x aan. De groenten zijn dan heerlijk beetgaar! Het is heel leuk om zulke inventieve ideeën te hebben en van het zgnde “normale” door grootverdieners bedachte af te wijken.

Laat een reactie achter