Goedkope hobby’s: 3 tips

Uit onderzoek blijkt dat de welvaart in Nederland stijgt. De crisis is bezworen, de werkloosheid daalt. Tegelijkertijd hebben we steeds meer vrije tijd. Wat doen we met al die vrije tijd? We gaan sporten, winkelen, naar de bioscoop. Allemaal bezigheden die doorgaans veel geld kosten. Dat kan ook anders. Onze economie zit weliswaar in de lift, maar er zijn nog genoeg mensen die willen of moeten besparen op hun uitgaven. Voor wie op een goedkopere wijze invulling aan zijn vrije tijd wil geven: lees onze top 3.


Inhoud van dit artikel


Lezen

Word lid van de bibliotheek. Hier kun je voor een klein bedrag, of soms ook gratis, boeken lenen. Voor wie niet zo’n lezer is: ga toch de uitdaging aan! Tussen duizenden boeken ligt er echt wel één die de interesse wekt van de niet-lezer. Er zijn bovendien ook dvd’s, online boeken of audioboeken te leen. Een andere optie is om boeken te ruilen met vrienden. Ook zijn er op social media weggeefgroepen waar je lid van kunt worden, of boekenclubs om boeken te ruilen. Wist je dat er in steeds meer steden een openlucht boekenkastje staat? Gewoon particuliere initiatieven om boeken weg te geven aan een ieder die ze wil.

Zijn boeken echt niet aan jou besteed, geef tijdschriften dan een kans. Deze liggen in de bibliotheek gratis om ter plaatse te lezen. Een alternatief is om een tijdschriftenabonnement te delen met een ander. Of ook weer om te ruilen voor een ander tijdschrift.

(Terug naar boven)


Online sportinstructies en cursussen

Het vergt enige discipline, maar toch wordt het steeds meer gedaan: online work-outs. Voordeel is dat je zelf het tijdstip kunt bepalen wanneer je gaat sporten. Wie zich verdiept in de wereld van work-outs komt er al snel achter dat er talloze video’s worden aangeboden. Van yoga tot high-impact trainingen. Voor sommige trainingen zijn wat bijbehorende artikelen vereist, zoals een matje of gewichten. Neem de tijd om uit te zoeken welke sport het best bij je past, voordat je overgaat tot zo’n aanschaf. Niet zo’n sporter? Het web biedt ook tal van cursussen. Surf eens wat rond op zoek naar taalcursussen, computercursussen, of andere hobby-tutorials. Veelal helemaal gratis!

(Terug naar boven)


Lopen en fietsen

Lopen is één van de snelst groeiende sporten in Nederland. Waarom? Omdat het zo goedkoop is. Het enige dat nodig is, is een paar sport- of wandelschoenen. Bovendien kost het relatief weinig tijd. Zodra je de deur uitstapt kan de sportsessie beginnen. Dat hoeft vanzelfsprekend niet direct hardlopen te zijn. Een lange wandeling met wat tempowisselingen is net zo gezond. Probeer samen met iemand anders deze hobby op te bouwen. Samen lopen is een stimulans om het daadwerkelijk vol te houden. Een duurdere optie is fietsen. Wie geen nieuwe fiets kan kopen kan ook opteren voor een tweedehands fiets. Ook hier geldt: een investering waar jarenlang plezier aan kan worden beleefd.

Tot slot nog wat tips. Bezigheden die we toch al veel doen, kunnen we omtoveren tot een leuke hobby. Denk aan tuinieren en koken. Kijk eens met een andere blik naar je tuin of je maaltijd. Besteed er eens wat meer tijd aan door online naar leuke tips te zoeken. Maak zo van de nood een deugd, of beter: een hobby.

(Terug naar boven)


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter