Aantal overstappers in recordtempo gestegen!

Er is een flinke stijging te zien in het aantal consumenten dat overstapt naar een andere energieleverancier. Lees hier meer welke bevolkingsgroep het snelst overstapt.


Inhoud van dit artikel


Massale overstap

Consumenten stappen massaal over naar goedkopere energieleveranciers. Het aantal consumenten dat wisselt van energieleverancier is het afgelopen jaar in een recordtempo gestegen. In totaal zijn volgens de branchevereniging Energie Nederland 2,3 miljoen overstapverzoeken verwerkt. Dit is een stijging van ruim 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Terug naar boven


Slapende consument betaalt te veel

Het aantal huishoudens dat nooit is overgestapt is nog verrassend hoog. Sinds 2004 kan ieder huishouden zijn eigen energieleverancier kiezen. Voorheen had iedereen een vaste (regio) energieleverancier. De huishoudens die nooit zijn overgestapt worden ook wel ‘slapers’ genoemd. Energieleveranciers zijn erg blij met de zogenoemde slapers, deze betalen te veel voor energie en vormen daardoor één van de belangrijkste inkomsten bronnen.

De voornaamste reden dat de ‘slapers’ nooit zijn overgestapt komt voor uit angst. Slapers zijn bang dat er iets mis gaat en daardoor zonder energie komen te zitten. Deze angst is geheel onterecht aangezien huishoudens in Nederland vrijwel nooit bij een overstap zonder energie komen te zitten.

Dit betekent dat u veel geld kunt besparen op uw energiekosten en niet bang hoeft te zijn om over te stappen van energieleverancier. We helpen u graag verder zodat ook u minder gaat betalen voor energie.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter