65 miljoen lampen zijn er gloeiend bij

De gloeilamp is nog steeds razend populair binnen Nederlandse huishoudens. Onderzoek van Milieu Centraal toont aan dat 80% van de huishoudens nog gemiddeld 11 gloeilampen in gebruik heeft en 4 als reserve. De overige huishoudens maken geen gebruik meer van gloeilampen.


Inhoud van dit artikel


Wat adviseren wij?

Het advies is om direct de gloeilampen te vervangen door LED-verlichting en niet te wachten totdat deze stukgaan. Wanneer we alle gloeilampen vervangen besparen we zo’n 970 miljoen kWh. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Terug naar boven


Wist u dat:

Het rendement van een gloeilamp zeer laag is. Slechts 5% van de energie van een gloeilamp wordt omgezet in licht. De rest van de energie verdwijnt in de vorm van warmte. Een gloeilamp gaat gemiddeld tussen de 1.000 en 1.500 branduren mee. Een milieuvriendelijke oplossing is LED-verlichting.

Terug naar boven


Extra tip:

LED-verlichting zijn de meest milieuvriendelijke lampen die er op dit moment zijn. Ook voor in de tuin is LED-verlichting een duurzame oplossing vanwege het lage energieverbruik. Daarnaast hebben LED-lampen een langere levensduur (gemiddeld 30.000 tot 50.000 branduren). LED-lampen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar waardoor, u uw tuin de sfeer kunt geven die het beste bij u past.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter