10 handige tips om te besparen op je boodschappen

Schrik jij ook altijd van de kassabon in de supermarkt? Heb ik zoveel gekocht? Achja hoor ik je denken, er moet toch gegeten en gedronken worden. Wij geven je 10 tips zodat je heel simpel kunt besparen op je boodschappen zonder er ook maar één hap minder voor te hoeven eten. Lees verder…


Inhoud van dit artikel


10 handige tips om te besparen op je boodschappen

  1. Eet groenten en fruit die op dat moment in het seizoen zijn. Het is gezonder, smakelijker en is ook nog eens een stuk voordeliger.
  2. Neem als het kan, je kinderen, niet mee tijdens het boodschappen doen. Hierdoor blijft je winkelwagen een stuk leger.
  3. Uit onderzoek is gebleken dat wanneer je met een lege maag boodschappen doet je geneigd bent meer boodschappen te kopen dan wanneer je al gegeten hebt.
  4. Neem tijdens het boodschappen doen een eigen tas mee. Zo hoef je niet telkens een plastic tas te kopen.
  5. Koop groente en fruit rechtstreeks bij de boer. De producten zijn niet alleen verser en dus lekkerder, maar je ondersteunt ook nog eens de lokale bedrijven.
  6. Gooi het overgebleven eten van de vorige dag niet weg. Verzamel de restjes en stop deze in de diepvriezer. Je kunt ook samen met je kinderen er een leuk gerecht van maken. Wedden dat het bij de kinderen in de smaak valt?
  7. Maak een boodschappenlijstje. Koop geen boodschappen die niet op je lijstje staan. Zo voorkom je dat je te veel koopt. Tevens is het een geheugensteuntje zodat je geen dingen vergeet.
  8. Houdt de reclamefolders van de supermarkten goed in de gaten. Koop alleen de boodschappen die je nodig hebt en/of regelmatig gebruikt (let op de houdbaarheidsdatum).
  9. A-merken zijn vaak duurder dan de huismerken van de supermarkt. De kwaliteit van de huismerken zijn niet minder dan die van A-merken.
  10. Vergelijk de prijzen van diverse supermarkten. Is jouw supermarkt echt zo goedkoop?

Terug naar boven


Reacties van onze Facebook pagina:

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


3 gedachten over “10 handige tips om te besparen op je boodschappen”

Laat een reactie achter