Bespaar geld met het vroegboeken van vakantie

Is er iets fijner dan op vakantie gaan? Nee, niet echt! Maar wat dicht in de buurt komt is wanneer je flink kan besparen op een reis. Daarom is een goed idee om na te denken over het vroegboeken van je vakantie.

Misschien lijkt dit een heel gedoe, want soms is het gewoon fijn om spontaan een reis te regelen. Het kan echter een groot verschil maken op de rekening die je vervolgens moet betalen. Daarom delen we graag ons beste advies om geld te besparen voor de aankomende vakantieperiode.


Inhoud van dit artikel


Wat is de beste periode voor het vroegboeken van vakantie?

Over het algemeen is de regel: hoe vroeger een vakantie is geboekt, hoe goedkoper het is. Begin dus zeker al tijdens de winterperiode met het vergelijken van opties voor een zomervakantie. Afhankelijk van de regels op jouw werkplek, kan je wellicht al in het begin van het nieuwe jaar regelen hoe de indeling van vakanties uitziet voor het komende jaar.

Wanneer de beschikbaarheid rond is, dan houdt niets je tegen om al flink onderzoek te doen.. Dus als je in februari al een wintersportvakantie rond de kerstdagen kan regelen: ga ervoor! Je profiteert dan van een ruim aanbod en hoeft je niet zorgen te maken dat de beste deals weg zijn. Zorg er in ieder geval voor dat je minimaal drie maanden van tevoren je vakantie boekt.

Terug naar boven


Bekijk de opties voor een vakantie binnen een budget

De meeste mensen boeken een vakantie op de traditionele manier: via een aanbieder waar vervolgens op datum wordt gezocht. Dat is handig voor het vroegboeken van vakantie, maar dat kan ook anders. Want het kan een flink verschil in prijs uitmaken als je onderzoekt wat het prijsverschil is als je een paar dagen eerder of later gaat.

Dus in plaats van allerlei datums telkens te proberen, kan je bij veel sites ook een budget invoeren en een brede periode van beschikbaarheid aangeven. Vervolgens krijg je alle resultaten naar allerlei bestemmingen te zien in deze bepaalde periode. Dus niet meer aanpassen aan de grillen van de reisbranche, maar laat de zoekopdracht zich aanpassen aan jouw budget. Nooit meer verleid worden door te dure trips!

Terug naar boven


Ga samen op vakantie en bespaar nog meer geld

Heb je hele goede vrienden met wie je makkelijk een week kan doorbrengen? Kijk dan of je samen op vakantie wilt gaan. Dit is niet iets dat je zomaar moet ondernemen, want je brengt tenslotte toch aanzienlijk wat tijd door met elkaar. Het is daarom belangrijk dat je op dezelfde lijn zit qua bestemming en invulling van vakantie.

Als dat het geval is, kijk dan naar goede deals die goedkoper worden naar mate je met meer mensen reist. Vooral voor accommodatie kan dit veel geld besparen. Een vierpersoonskamer in een hotel is namelijk goedkoper dan twee keer een tweepersoonskamer regelen.

Ook kan een appartement of een huisje veel voordeliger zijn voor grote groepen die de kosten delen. Hier geldt weer dezelfde regel: het vroegboeken van vakantie kan echt een groot verschil uitmaken voor een vakantiebudget.

Terug naar boven


Extra: infographic `Vroegboeken of lastminute?`

Vroegboeken of lastminute infographic door uitmetkorting.nl
Vroegboeken of lastminute infographic door uitmetkorting.nl

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter