De beste manieren om te besparen op cadeautjes

Er zijn van die periodes dat er meerdere verjaardagen achter elkaar op de kalender staan. Hartstikke gezellig om iedereen op te zoeken en eens goed bij te praten, maar daar hoort natuurlijk een cadeau bij. Maar als je vier verjaardagen in een paar weken hebt, dan lopen de kosten aardig op.

En natuurlijk is het niet de bedoeling dat je ineens door een groot deel van je budget schiet omdat je telkens wat moet halen voor de Jarige Job. Daarom hebben wij, zoals je van ons bent gewend, goede tips waarmee je kan besparen op cadeautjes.


Inhoud van dit artikel


Maak iets persoonlijks

Niet alles hoeft veel geld te kosten. Denk goed na over de band die je met iemand hebt en of je iets kan maken dat speciale betekenis heeft. Dat heeft namelijk meer waarde dan een cadeau dat bakken vol geld kost.

Geen inspiratie? Geen nood, want ook dan zijn er genoeg ideeën. Ga bijvoorbeeld aan de slag in de keuken om een taart te maken, koekjes waarvan je weet dat ze in de smaak vallen. Of maak zelf iets leuks met kaarsen of zeepjes.

Terug naar boven


Plan vooruit om te besparen op cadeautjes

Er zijn een paar momenten in het jaar dat er geweldige aanbiedingen zijn. Denk bijvoorbeeld net na de feestdagen of wanneer er grote uitverkoop is. Daarnaast zijn er ook vaak goede deals wanneer er een winkel wordt opgedoekt en een opheffingsverkoop organiseert.

Let dus goed op de volgende keer dat je oog valt op iets waar je voordeel uit kan slaan. Kom je een goed cadeau tegen voor je zus in februari, terwijl ze pas in september jarig is? Geen probleem, want dat bewaar je dan gewoon! Zo geef je minder geld uit aan iets dat haar blij maakt, maar ben je wel al lekker op tijd klaar en voorkom je last minute gehaast.

Terug naar boven


Spreek met je vriendengroep af om geen cadeaus te doen

Wanneer je een vaste vriendengroep hebt die veel samenkomt, dan kan je ook een andere manier van cadeaus geven voorstellen. In plaats van dat iedereen op een verjaardag met verschillende cadeaus aankomt, wordt er geld aan de kant gezet – bijvoorbeeld contant of op een rekening.

Een keer per jaar kunnen jullie dit geld gebruiken om een leuk uitje met z’n allen te organiseren. Dat kan gewoon een avond uit zijn, maar het is nog leuker als jullie op vakantie gaan met z’n allen. Zo wordt het verjaardagsgeld gericht gebruikt, kan je besparen op cadeautjes en genieten jullie er allemaal van.

Terug naar boven


Kies voor een mooie bos bloemen

Geen cadeau inspiratie en niet veel ruimte om geld uit te geven? Ga dan snel even langs de markt of de lokale bloemenkraam. Als je een boeket bloemen laat samenstellen, ben je vaak goedkoper uit omdat je zelf de bloemen uitkiest die je erin wilt hebben.

Door niet al te luxe toevoegingen te kiezen, ben je al snel voor 10 euro klaar als je het een beetje ingetogen houdt. Ideaal voor de verjaardag van een vriendin, Moederdag of wanneer je langs oma gaat.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter