Geld besparen doe je zo: de vier beste tips van de maand

Je hebt gehoord van mindfulness, maar wist je dat je dit ook kan toepassen op geld besparen? Het gebeurt namelijk te vaak dat we, zonder erover na te denken, flink wat geld uitgeven in een week. Even wat te eten kopen onderweg of na het werk, een koffie drinken met vrienden, hoge maandelijkse lasten die niet echt nodig zijn… Dat hoef je niet aan te pakken als je dat niet wilt, maar het is wel handig om te bekijken hoe je dan wel geld kan besparen.


Inhoud van dit artikel


Ruim eens goed op en verkoop wat je niet gebruikt

Waarschijnlijk staat er ergens wel een doos met kleding die je niet meer draagt. Of hangt er zelfs in je kast een flink aantal kledingstukken die je al lang niet meer draagt. Tijd om dit aan te pakken! Als je de kleding toch niet draagt, kan je het ook verkopen en wat geld besparen. Denk bijvoorbeeld eens aan de lokale rommelmarkt. Is dat te veel gedoe? Dan kan je ook heel goed je kleding – en andere spullen – verkopen via Marktplaats of United Wardrobe.

Krijg je het echt niet verkocht? Organiseer dan een kledingruil met vrienden en familie. Iedereen neemt mee wat zij of hij niet meer draagt, alles gaat op een grote hoop en je kiest uit wat jij wel graag wilt hebben. Fijn winkelen zonder de kosten, dus!

Terug naar boven


Let op aanbiedingen wanneer je nieuwe dingen aanschaft

Het maakt niet uit wat of waar je iets wilt kopen. Misschien een flinke hoeveelheid op Zalando, of nieuwe apparatuur bij de Mediamarkt. Als je goed oplet, kan je hier namelijk veel geld besparen. Er zijn bijna altijd wel aanbiedingen en in sommige gevallen kan je hier zelfs maandelijks de klok op zetten. Of er zijn bijvoorbeeld kortingscodes online beschikbaar.

Neem eens een vrij uurtje om een overzicht te maken van wat je graag wilt kopen – en hou dit vervolgens in de gaten door je bijvoorbeeld in te schrijven voor nieuwsbrieven. Daar is namelijk veel korting te halen.

Terug naar boven


Geld besparen door minder gebruik van een auto

Nee, je hoeft niet meteen het gebruik van auto’s af te zweren. Maar er zijn momenteel heel veel oplossingen om creatief toegang te hebben tot een auto. Alleen wanneer het nodig is, bijvoorbeeld, of door een wagen te delen met iemand anders.

Laat je eens informeren door diensten als Snappcar, GreenWheels of Car2Go. Zo kan je besparen op de kosten van een eigen auto, maar heb je toch altijd de mogelijkheid om er een te gebruiken.

Terug naar boven


Huur of leen dingen die je bijna niet gebruikt

Laten we eerlijk zijn: de ambitie is er waarschijnlijk wel, maar als het erop aankomt wordt er helemaal niet zoveel geklust in huis. Daarom is het ook niet nodig om een forse voorraad gereedschap in huis te hebben.

Tegenwoordig kan je via leensites als Peerly makkelijk komen aan alles wat je maar kan bedenken. Bijvoorbeeld een boormachine. Heb je alsnog geen geluk om dit te lenen? Voor een klein bedrag kan je allerlei gereedschap huren bij de bouwmarkt. Stukken goedkoper dan het telkens zelf te kopen.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter