Tip van de dag: besparen zonder extra inspanningen is prima te doen!

Iedereen wil graag wat extra geld te besteden hebben. Helaas komt dat niet zomaar aanwaaien! Door goed te kijken naar alledaagse handelingen kan je echter wel voorkomen dat je teveel uitgeeft.

Een weekbudget is al een goede manier om de kosten in de gaten te houden. Maar door wat extra aandacht te besteden aan uitgaves kan je nog een flinke duit besparen. Het fijnste is: besparen zonder extra inspanningen kost bijna geen moeite!


Inhoud van dit artikel


Kies voor een huismerk

Dit is de ultieme plek waar je geld kan besparen. Rijst komt bijvoorbeeld in verschillende prijscategorieën. Het A-merk is op ooghoogte te vinden, omdat men dat het snelste pakt of een portie voor 1 persoon. Maar daar betaal je ook voor.

Kijk daarom eens wat meer naar de allerlaagste plank voor het huismerk. Dit is een stuk voordeliger omdat het in een grote verpakking komt. Een kilo zilvervliesrijst voor een euro of een pakje waar net 250 gram in zit voor 1,30 euro – wat zou jij liever hebben?

Terug naar boven


Water hoeft niet duur te zijn

Het komt vaak voor dat je onderweg even wat te drinken haalt. Vaak wordt er dan voor water gekozen, omdat het praktisch en niet ongezond is. Maar vooral op verkooppunten voor reizigers betaal je makkelijk 2,50 euro voor een flesje water. Dat kost een stuk minder in een gewone supermarkt.

Nog beter: een herbruikbare drinkfles hebt die je makkelijk thuis vult of bij aankomst op je bestemming. Want zelfs als een flesje uit de supermarkt koopt, kost zo’n 1000 a 2000 keer meer dan kraanwater.

Terug naar boven


Lunchpakketjes helpen je besparen zonder extra inspanningen

In de ochtend wordt er vaak gehaast om op tijd naar school of werk te gaan. Begrijpelijk, maar het is snel een dure grap als je daarom iets in de kantine haalt of onderweg. Zorg ervoor dat je tijd hebt in de ochtend of avond om zelf een lunch klaar te maken.

Je weet dan precies wat je binnenkrijgt en bespaart ook nog eens veel geld. Je hebt tegenwoordig veel praktische opbergdozen om je lunch mee te nemen. Soep, salade, broodjes – maak ze zelf tijdens het koken zodat je kan besparen zonder extra inspanning!

Terug naar boven


Voordelig klussen in huis

Veel mensen zijn niet regelmatig aan het klussen in huis, maar hebben wel een uitgebreide gereedschapskast. Helaas ligt deze vervolgens te verstoffen in de garage. Tegenwoordig kan je echter gereedschap huren voor zeer schappelijke prijzen bij de bouwmarkt. Beter nog: leen gereedschap van een buurman of buurvrouw in plaats van honderden euro’s uit te geven aan een set die toch gaat verstoffen. Dan heb je over het algemeen genoeg aan een basis set schroevendraaiers en wat klein materiaal.

Zoals je ziet, hoeft het helemaal niet moeilijk te zijn om wekelijks geld te besparen. En die tip om een extra warme trui of vest aan te trekken in de winter in plaats van de verwarming hoger te zetten? Dat blijft een gouden tip om te besparen zonder extra inspanningen.

Terug naar boven


Extra: infographic van Helpling “Hoeveel voedsel verspil jij?”

Hoeveel voedsel verspil jij?
Hoeveel voedsel verspil jij?

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter