Energiezuinige verwarming in huis helpt met geld besparen

Het is maar goed dat de verwarming in een handomdraai aan kan wanneer het koud is in huis. Maar uiteraard wil je dit liever niet doen; hoe meer je gaat stoken, hoe hoger de rekening wordt. Daarom wil je niet alleen dat het huis goed op temperatuur is, maar vooral dat je een energiezuinige verwarming hebt waardoor je minder snel hoeft bij te warmen. Uiteraard zijn wij daar bekend mee, dus geven we je graag advies om ervoor te zorgen dat je er warmpjes bij zit.


Inhoud van dit artikel


Hoe oud is jouw cv-ketel?

Je denkt er misschien niet over na, maar de leeftijd van jouw cv-ketel kan van grote invloed zijn op jouw energieverbruik. Vooral als je in een gedateerd huis woont, waar de laatste jaren niet veel is vervangen, kan het zijn dat je energieverbruik hoog ligt. Het kan dan flink lonend zijn om zelf even naar je cv-ketel te kijken of een expert in te schakelen.

Misschien werkt alles op het eerste oog wel prima, maar een hr-combiketel heeft bijvoorbeeld een hoger rendement en helpt je om zuiniger om te gaan met gas. Dat merk je vervolgens ook wanneer je de afrekening krijgt. Tegenwoordig kan je zelfs een subsidie krijgen om een hybride waterpomp aan te schaffen, waardoor je nieuwe hr-ketel wordt gecombineerd met een waterpomp op elektriciteit.

Terug naar boven


Zorg voor energiezuinige verwarming door het hele huis

Er zijn natuurlijk veel manieren om je huis op temperatuur te houden. Maar denk eraan dat elektrisch verwarmen voor je huis eigenlijk altijd slechter is dan verwarmen met gas. Niet alleen voor de rekening op het einde van de maand, maar ook voor het milieu. Ga daarom op zoek naar goede oplossingen en dat je huis fatsoenlijk geïsoleerd is.

Wanneer er namelijk voortdurend tocht binnen komt, dan kan je stoken wat je wilt, maar dan blijf je geld verspillen. Let er ook op dat je deuren in huis zoveel mogelijk dicht doet. Zo zorg je ervoor dat de warmte in een kamer blijft hangen en niet meteen wegzakt naar een andere ruimte, zoals de gang. Kleine moeite, maar het scheelt vaak veel.

Terug naar boven


Een energiezuinig huis heeft ook betrekking op de badkamer

Misschien denk je er niet op het eerste moment aan, maar een energiezuinige verwarming in je badkamer is ook belangrijk. Dat gaat een stuk verder dan alleen de verwarming waar de handdoeken lekker warm op laat worden. Het water uit de kraan, en met name de douche, moet namelijk ook verwarmd worden.

Maar liefst 80% van het warme water in huis gaat namelijk naar de douche. Meer zelfs, als je de voorkeur geeft aan erg lange, warme douches. Niemand zal je verplichten om dat drastisch in te dammen. Maar sta wel even stil bij de bespaarmogelijkheden. Korter douchen kan zo namelijk geld besparen en minder energie gebruiken.

Liever niet de douchetijd inkorten? Zorg er dan voor dat er een waterbesparende kop op jouw douche staat. Zo hoef je niet je uitgebreide douchesessies in te korter, maar ben je wel bewuster en zuiniger bezig met het gebruik van verwarmd water.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter