Wereldtip: opletten bij overstappen van energiemaatschappij

Veel mensen weten niet dat er nog verschillende mogelijkheden zijn wanneer je ergens een energiecontract hebt afgesloten. Je kan namelijk besluiten om een andere keuze te maken. Daarom is het belangrijk om te opletten bij overstappen naar een andere energieaanbieder. Heb je alles goed op een rijtje gezet? Wij helpen je op weg.


Inhoud van dit artikel


Ben je tevreden met de huidige energieleverancier?

Het is belangrijk om eerst bij jezelf na te gaan of je nog tevreden bent over je huidige energieleverancier. Dat kan zich in vele kleine dingen uiten. Een van de meest genoemde redenen is vaak de prijs die men voor energie betaalt – maar ook bijvoorbeeld de dienstverlening speelt mee.

Is de energiemaatschappij makkelijk te bereiken en helpen ze je goed wanneer je een vraag of probleem hebt? Heb je het soort energie dat je graag wilt, bijvoorbeeld groene stroom? Speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het begeleid?

Bespaarkiosk helpt je een juiste keuze te maken tussen de verschillende aanbieders van energie. Aan de hand van je wensen wordt er gekeken welke leverancier het beste bij je past.

Terug naar boven


Het juiste moment om te kiezen voor een andere aanbieder

Waarschijnlijk heb je momenteel een contract voor onbepaalde tijd bij je huidige energieaanbieder. Andere energiecontracten kunnen een doorlooptijd van 1 of meerdere jaren bevatten.

Als deze periode al is verstreken, dan geldt wederom de regel dat er wettelijk gezien dertig dagen de tijd is om het aangevraagde contract op te zeggen. Maar het is belangrijk dat je wel gaat opletten bij het overstappen. Is de contractduur nog niet verstreken? Dan is het mogelijk dat de maatschappij een opzegvergoeding in rekening brengt – als boete omdat je te vroeg je contract wilt breken. Door over te stappen via Bespaarkiosk kun je in de meeste gevallen overstappen naar een nieuw energiecontract zonder een overstapboete te moeten betalen. Hiervoor hoef je zelf niets te doen!

Terug naar boven


Waar moet je opletten bij overstappen van energiemaatschappij?

Er zijn vele factoren die meespelen in het kiezen van een energieaanbieder. Zorg ervoor dat jouw eigen wensen duidelijk zijn. Dit kunnen onder andere een voordelige prijs zijn, of een partij die bewust bezig is met het milieu. Zo heb je voor jezelf al bepaald wat meeweegt wanneer jij gaat overstappen van energiemaatschappij. Wij van Bespaarkiosk helpen je telefonisch een energiecontract uit te kiezen. Klik hier om ons huidige aanbod te bekijken.

Het is sowieso belangrijk om eerst alle voorwaarden goed door te lezen. Weeg ook af wat het maandelijkse termijnbedrag is en wat je kan verwachten bij de eindafrekening; die kan pittig uitvallen als je een jaar lang een (te) laag maandelijks bedrag hebt betaald. Controleer of de tarieven vast staan voor een bepaalde tijd of dat ze op gegeven moment omhoog kunnen gaan.

Daarnaast zijn maatschappijen verplicht om een stroometiket te maken voor hun klanten, waar de oorsprong van de elektriciteit op staat. Het lijkt misschien veel om rekening mee te houden, maar het is de moeite waard om alles goed te bestuderen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je krijgt wat je verwacht!

Terug naar boven


Extra: infographic van Kieskeurig

Bekijk hieronder de infographic van Kieskeurig waarin te zien is hoeveel energie wij (als Nederlanders) steken in het overstappen naar een andere energieleverancier:

Overstappen infographic Kieskeurig
Overstappen infographic van Kieskeurig.nl

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


Laat een reactie achter