Hoe kan je slim besparen op huishoudelijke artikelen?

Geld uitgeven hoort bij het dagelijkse leven. Maar zorg ervoor dat je het in ieder geval aan fijne dingen kan uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie, een gezellig etentje of een mooie outfit.

Hoe meer je bezuinigt op noodzakelijke uitgaves, hoe meer je overhoudt om te genieten van het leven. De nummer een tip om dat te doen? Kijk hoe je kan besparen op huishoudelijke artikelen. Natuurlijk hebben wij goede tips hoe je dat aanpakt.


Inhoud van dit artikel


Geef niet te veel geld uit aan basisproducten

Het is natuurlijk makkelijk om schoonmaakmiddelen bij de supermarkt om de hoek te kopen. Maar is dit werkelijk de beste plek om inkopen te doen? Er zijn tegenwoordig diverse winkels die een stuk goedkoper zijn dan de gemiddelde supermarkt waar de nadruk ligt op A-merken. Denk daarbij aan het lagere segment winkels waar je zowel boodschappen als huishoudelijke artikelen kan vinden.

Ook heb je steeds meer euro-deal winkels waar de voorraad per week of maand wisselt. Hier zijn allerlei producten verkrijgbaar, van schoonmaakartikelen tot theedoeken en andere hulpmiddelen in het huishouden.

Daarnaast zijn sommige grote markten of braderieën ook uitgerust met verschillende kraampjes waar je flink kan besparen op huishoudelijke artikelen.

Terug naar boven


Kapotte koelkast? Toch kan je geld besparen op huishoudelijke artikelen

Wie zuinig is, geeft vaak niet te snel geld uit. En terecht. Het gebeurt namelijk regelmatig dat je prima iets kan repareren, een los onderdeel kan bestellen of desnoods een kleine MacGyver ingreep kan toepassen om de levensduur ergens van te verlengen. Maar helaas is dit niet altijd de beste oplossing.

Dat is vooral het geval met apparatuur dat ouder is dan een jaar of 15. Vanwege de verouderde techniek zijn dit namelijk niet de meest zuinige apparaten qua stroom en kunnen ze een enorme kostenpost zijn in een huishouden. Maak daarom even goed de balans op en doe vergelijkend warenonderzoek bij witgoedhandelaren.

Een nieuwe vriezer of koelkast is misschien even een grotere investering, maar vaak betaalt zich dit al op de korte termijn terug omdat ze veel zuiniger in het gebruik van energie zijn.

Terug naar boven


Wie wat bewaart, die heeft wat: kijk voor tweedehands koopjes

Heb je een staafmixer nodig? Een keukenmachine? Misschien zelfs een nieuwe strijkplank? Daar hoef je niet voor naar de winkel of een online bestelling te doen. Via Marktplaats en soortgelijke veilingwebsites kan je meestal voor heel goede prijzen een aankoop doen wanneer iemand in jouw buurt een huishoudelijk artikel weg doet. Kijk wel even goed naar de staat van het product, bijvoorbeeld in de beschrijving of de bijgevoegde foto.

Je zult er verbaasd van staan dat mensen vaak amper gebruikte producten voor een lage prijs weg doen; profiteer hiervan! Je merkt namelijk niet het verschil tussen een gloednieuwe of licht gebruikte blender in gebruik, maar wel in de prijs. Zo kan je aardig wat geld besparen op huishoudelijke artikelen als je goed oplet.

Daarnaast kan je natuurlijk ook naar de kringloopwinkel in jouw buurt gaan. Het assortiment is hier vaak kleiner dan het online aanbod, maar ook hier bespaar je vaak veel geld.

Terug naar boven


Nog meer besparen?

Wij zijn van mening dat iedereen een laag energietarief zou moeten betalen. Wilt u net als duizenden andere huishoudens honderden euro’s besparen op uw energierekening? Klik hier voor een gratis energievergelijking.


1 gedachte over “Hoe kan je slim besparen op huishoudelijke artikelen?”

Laat een reactie achter